Halkin yarisinin basi agriyor
Ankara Egitim ve Arastirma Hastanesi nöroloji uzmani Doç. Dr. Levent Inan, bedensel, ruhsal ve sosyal bir hastalik olan bas agrisinin Türkiye'de yaygin görüldügünü, toplumun yüzde 40-50'sinde migren ya da gerilim tipi bas agrisi oldugunu bildirdi. Bas agrisiyla depresyon arasinda siki iliski oldugunu, bas agrisinin depresyona, depresyonun ise bas agrisina yol açtigini anlatan Inan, su bilgileri verdi:

''Yapilan çalismaya göre toplumun yüzde 17-20'sinde depresyon görülüyor. Bunlarin da yüzde 60'i bas agrisi çekiyor. Migren ya da gerilim tipi bas agrisi olanlarin yüzde 20-50'sinde ise zamanla depresyon ortaya çikiyor. Bu rakamlar bize bas agrisinin toplumun büyük kismini yakindan ilgilendirdigini ve depresyonla bas agrisi birlikteliginin önemini ortaya koyuyor.''

Hastada yeterli farkindalik gelismemesi halinde asiri agri kesici kullanma yoluna gidildigini, bunun da bas agrilarinin azalmasi bir yana daha artmasina yol açtigini anlatan Inan, durumun zamanla kisir döngüye dönüstügünü, daha çok ilaç alan hastanin basinin daha çok agridigini belirtti.
Haber Tarihi: 3/6/2013 8:39:30 AM
Okunma sayısı: 1981