Ekmekte kepek orani yüzde 60
Ekmekteki kepek oranini, geçen yil yürürlüge giren düzenlemeyle yüzde 20 artiran Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, orani yüzde 60'a çikardi.

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi yetkililerinden alinan bilgiye göre, Bugday Unu Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig ile Ekmek ve Ekmek Çesitleri Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig Resmi Gazete'de yayimlanmak üzere Basbakanliga gönderildi.

Tam bugday ununda yüzde 15-20 oraninda kepek bulundugu dikkate alindiginda, teblig degisikligiyle normal ekmekteki kepek orani en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olarak düzenlendi.

Degisikliklerle ekmek yapiminda kullanilan bugday unlari ''ekmeklik bugday unu'' adiyla tek sinifta toplandi ve bu unlardaki kül miktari en az 0,7, en çok 0,8 olarak belirlendi. Teblig degisikligiyle normal ekmekteki kepek oraninin en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olmasi gerekecek. Tam bugday ekmegindeki kepek orani ise 15,79 olacak.
Haber Tarihi: 3/25/2013 9:52:35 AM
Gida Katki Maddeleri Kategorisindeki diğer haberleri oku