GDO farelerde tümör yapti
IÜ Onkoloji Enstitüsü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, deneylerde GDO'lu yem yiyen farelerde farkli tümörler görüldügünü söyledi.

Genetigi degistirilmis ürünlerin denetlenmesi gerektigini belirten Onkoloji Uzmani Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, deneylerde GDO'lu yem yiyen farelerde farkli tümörler görüldügünü söyledi. Dizdar, beslenmenin ölçütünün dogallik oldugunu anlatti.

Bazi insanlarin bilimden ziyade, sadece para kazanmayi amaçladigina dikkati çeken Dizdar, “Genetigi degistirilmis ürün kavrami ülkemize bir sekilde yerlestirildi, denetimlerin artirilmasi gerekir. Bu yerlestirmenin bugün için varan noktasi, hayvan yemi olarak kullanilmasidir” dedi.

Dizdar, genetigi degistirilen yemlerin hayvanlara etkisi konusunda çesitli deneyler yapildigini kaydederek, deneylerin söz konusu yemlerin zararlarinin anlasilmasi açisindan önem tasidigini vurguladi.

“Genetigi degistirilen yemi yiyen farelerde degisik tümörler görüldü” diyen Dizdar, “Bunlari kontrol etmemiz kolay degil. Hem ürünleri Türkiye'ye getiren ithalatçilar uyanik hem de elinizdeki imkanlar bu kadar çok denetleme yapmak için müsait degil” seklinde konustu.

Yrd. Doç. Dr. Dizdar, dogal ürünlerin tercih edilmesi gerektigini belirterek, uzun raf ömürlü ürünlere dikkat edilmesi gerektigini bildirdi.
Haber Tarihi: 4/5/2013 11:32:22 AM
Okunma sayısı: 1956