Ekmekteki kepek orani artti
Ekmekteki kepek oranini, geçen yil yürürlüge giren düzenlemeyle yüzde 20 artiran Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, bu orani yüzde 60'a yükseltti. Düzenlemeye göre, normal ekmekteki kepek orani en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olacak.

Bugday Unu Tebligine göre, ekmek yapiminda kullanilan bugday unlari ''ekmeklik bugday unu'' adiyla tek sinifta toplanacak. Normal ekmekteki kepek orani en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olmasi gerekecek. Tam bugday ekmegindeki kepek orani ise yüzde 15,79 olacak.

''KATKISIZ'' IFADESI ÜRÜN ADIYLA BIRLIKTE KULLANILACAK
Degisiklikle ''özel amaçli bugday unu'' sinifi olusturuldu. Kül miktari sinirlamasi getirilmeyen bu un türü, tüketici talebine göre istenilen kül degerlerinde üretilebilecek. Un ambalajlarinin büyük çogunlugunu olusturan polipropilen malzemeden üretilen çuvallara iliskin kalite kriteri de bu düzenlemede yer aldi.

Ambalaj malzemesinin polipropilen olmasi durumunda bu ambalajin dokuma sikligi santimetrede 5 adet ve agirligi en az 80 gram/metrekare olacak. Tebligin yayimlandigi tarihten önce faaliyet gösteren gida isletmecilerine bu teblig hükümlerine uyum saglayabilmeleri için 1 Temmuz 2013 tarihine kadar süre tanindi.
Haber Tarihi: 4/5/2013 11:36:25 AM
Gida Katki Maddeleri Kategorisindeki diğer haberleri oku