4 çocuktan biri alerjik
En çok 0-5 yas arasi çocuklari etkileyen alerjiye; evdeki tozlar, uzun tüylü halilar, pelus oyuncaklar ve polenler neden olabiliyor. Polen alerjisi olanlar için bahar mevsimi ile ayni zamanda sikintili günler de baslayabiliyor. Çocuk Gögüs Hastaliklari ve Alerji Uzmani Doç. Dr. Ahmet Akçay, özellikle çocuklarda bahara bagli alerjik nezlenin hafife alinmamasi gerektigini söyledi.

Bahar mevsiminin alerji teshisini kolaylastirdigini belirten Akçay, “Pes pese hapsirmalar, nezle, gözlerde kasinma ve sulanma, burun ve bogaz kasinmasi, sik sik burun silinmesi ve tikanmasi çocuklarda bahar mevsiminde oluyorsa ya da daha da artiyorsa alerjik nezle veya göz alerjisi olabilir. Alerji testlerinin dogru teknikle yapilmasi, yorumlanmasi önemlidir” dedi.

ALERJIYI CIDDIYE ALIN!
Alerjik nezleyi önemsememenin büyük hata olacagini belirten Akçay, “Çünkü alerjik nezleli çocuklarin çogunda birlikte astim da vardir. Ayrica her bes çocuktan birinde astim gelisebilir. Alerjik nezlenin astima çevirmemesi için önceden tedavi yapilmasi çok önemlidir. Alerjik nezle burun tikanmasi yaparak gece uyku kalitesini bozar. Okul basarisi bu yüzden etkilenir. Çocuktaki sik sik nezle ve burun çekme sonucu siniftaki ders basarisi etkilenebilir. Sosyal yönden de çocukta sikintiya neden olabilir. Ayrica kulak iltihabina ve sinüzite ve geniz etinde büyümeye neden olur” bilgisini aktardi.
Haber Tarihi: 4/15/2013 9:29:22 AM
Okunma sayısı: 2023